Klassieke hoeden – het soort hoeden dat onze grootvaders vroeger droegen – hebben hun ups en downs gehad in de modewereld. Soms zijn hot, soms zijn ze not en vaak wordt het model gelinkt aan een bepaalde subcultuur of stijlicoon. Dat maakt allemaal niet veel uit. Als je een hoed wilt dragen, draag dan een hoed. Een mode hoed is comfortabel, praktisch en een goede manier om een ​​vleugje persoonlijke stijl aan je outfit toe te voegen. Een mode hoed van hoge kwaliteit is een fantastische aanvulling op de garderobe van elke man.

De fedora als klassieker

Voor de purist is een “fedora” echter een vilten hoed met afgeknepen zijkanten en een vouw in de lengte langs de kruin. Dat geeft de voorkant een ruwweg wigachtige vorm, die naar de smaak van de drager kan worden gevormd.

Een broertje is de “trilby” heeft dezelfde kroonvorm als een fedora, maar de achterkant is korter dan de voorkant, waardoor er een hoek ontstaat.

De geklede neef van de fedora, de “homburg”, is de beste mode hoed voor een formele, zakelijke look. Het heeft dezelfde gekreukte kroon, maar zonder de kneepjes aan de zijkanten, en de rand is stijver en heeft een iets opstaande lip helemaal rond. Dit is nog steeds de favoriete hoed van zakenmensen, politici en andere welgestelde heren in de westerse wereld.

Vrije tijds hoeden

Zoek je een perfect acceptabele mode hoed voor de zomer , dan is de strohoed of een panamamodel een veelzijdig en functionele hoed. Een zomerhoed beschermt tegen de zon maar je kan er ook een statement mee makeen op een zomers linnen maatpak!

Wat we zeker niet mogen vergeten zijn de regenhoedjes. Ze vinden hun oorsprong bij schippers en mijnwerkers die hun petje graag in hun binnenzak stopten. Ook de modetrends gaan hierin mee en maken van regenhoeden een mooi accessoire!

Door Redactie