lekkage badkamer

Vooropgesteld: een lekkage in huis is natuurlijk nooit fijn. Evenwel kunnen we met een gerust hart stellen dat een lekkage in de badkamer een van de meest vervelende soorten lekkages is. Een dergelijke lekkage zorgt er namelijk al snel voor dat je je badkamer deels of zelfs geheel niet meer kunt gebruiken. De kans dat je de lekkage erger maakt wordt dan namelijk te groot. Bovendien ligt in de badkamer de vorming van schimmel extra op de loer. Dit omdat de badkamer sowieso al een vochtige omgeving is.

Waarom infraroodtechniek nagenoeg onmisbaar is bij het opsporen van lekkages

Het verhelpen van een lekkage is een klus die zeker in de badkamer met spoed moet worden uitgevoerd. Om op reparatie over te kunnen gaan moet het lek echter eerst gelokaliseerd worden. Dit is in de badkamer vaak een moeilijke klus, althans, dat geldt als je min of meer op de gok te werk moet gaan. Goede kans dat het lek namelijk achter de muur, de vloer of het plafond zit. In die gevallen is het noodzakelijk dat je een lekdetectiespecialist inschakelt die over infraroodapparatuur beschikt. Daarmee kun je namelijk als het ware door muren heen kijken. Men weet daardoor precies waar de lekkage zit en kan dan ook heel gericht naar dit lek toe werken. Het meest essentiële voordeel hiervan is dat er niet elders voor niets wordt gehakt en gebroken.

lekkage badkamer

Zo verklein je de kans op toekomstige badkamerlekkages

Uiteraard wil je, zeker na een negatieve ervaring, de kans op lekkages in de badkamer in de toekomst zo veel mogelijk verkleinen. Welnu, dit doe je ten eerste door je badkamer goed te onderhouden. Zorg er hierbij onder meer voor dat potentiële risicopunten als aansluitpunten, voegen en (kit)randen goed bijgewerkt blijven. Onderhoud de leidingen ook goed en maak gebruik van kwalitatief goede materialen als je eens iets nieuws laat installeren.

Door admin