Als je van een wat levendige warme gevoel in je huis wilt krijgen dan kan je experimenteren met wat verschillende soorten verven. Je kan voor de betonlook verf gaan om een wat warmer gevoel te geven aan je kamers. Maar dan krijg je niet echt het levendige gevoel wat je zoekt.

De perfecte soort verf die past bij wat je zoekt is kalkverf. Deze type verf geeft een soort wolkachtig gevoel waardoor je kamer in een stuk er veel leuker uit ziet. De speciale look die de kalkverf geeft zorgt ervoor dat de muur er erg uniek uitziet en het er erg gezellig uitziet. Hierdoor ook de bijnaam van een zuiderse look.

Wat is kalkverf precies?

De belangrijke vraag die hierna komt is natuurlijk wat de kalkverf precies inhoudt. Kalkverf is een natuurlijke verf die is gemaakt op waterbasis en gebluste kalk, dit maakt het erg milieuvriendelijk. Al eeuwen wordt deze natuurlijke verf gebruikt om bijvoorbeeld stallen of muren te beschermen.

Deze verf is geschikt voor allerlei soorten ondergronden. Van hout tot steen of beton, het kan echt op alles. Dit maakt het perfect om bijvoorbeeld je vensterbanken en tv-meubels dezelfde afwerking te geven en je huis dus mooier in elkaar doorloopt.

Wanneer zou je voor kalkverf moeten kiezen?

Naast kalkverf zijn er een tal van andere verfsoorten waaruit je kan kiezen. Een andere aanrader zijn de beton cire kleuren. Deze zijn erg handig voor als je voor een betonnen look wilt gaan. Maar wanneer is de kalkverf de beste keuze uit alle soorten?

De kalkverf staat bekend om zijn natuurlijke basis en luchtig gevoel dat het afgeeft. De natuurlijke basis zorgt ervoor dat schimmelvorming wordt gestopt en onderhoud dus minder vaak nodig is. Ook geldt het vaak dat de kalkverf goedkoper is dan andere chemische verven.

Een ander groot voordeel is hoe gemakkelijk het kalkverf zelf aan te brengen is. Een verfborstel is genoeg om de kalkverf goed en mooi aan te brengen waardoor je ook nog op extra kosten bespaart.

Door Redactie