Een bedrijfsuitje heeft vaak een aantal doeleinden. Uiteraard is het de bedoeling dat het een leuke dag is, maar er zit vaak ook een element van teambuilding bij. Door de jaren heen zijn er talloze uitdagingen en activiteiten bedacht die samenwerking en vertrouwen centraal hebben staan, maar er zijn er weinig zo compleet als de Escape Room. Dit is niet alleen een leuk uitje op zichzelf, ook is het echt belangrijk dat mensen goed samenwerken. Door de unieke setting vormt er altijd wel een soort band met de teamgenoten en ontdekken mensen talenten in elkaar waar ze misschien niet van af wisten. Samenwerking is zo ontzettend belangrijk voor een Escape Room dat er bijna geen betere activiteit te bedenken is om samenwerking binnen een team te bevorderen. Benieuwd wat een Escape Room precies is en waarom het zo'n goede keuze is voor een bedrijfsuitje? Ik leg het je hier uit.

Wat is het?

Escape Room is een naam die veel bedrijven geven aan een interactieve uitdaging voor de klanten. De basis is vrijwel altijd hetzelfde. Je beland in een situatie waarin je opgesloten zit in een bepaalde ruimte of gebied, en je moet door middel van puzzelen en logica de uitgang vinden. Er is bijna altijd een bepaald thema waar alles op gebaseerd is, en er zit vaak ook interessante achtergrondinformatie bij. Zo ben je bij de ene Escape Room een geheim agent die een verdachte op moet sporen, en bij de andere Room moet je uit een gevangenis zien te ontsnappen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten puzzels die vaak te maken hebben met inzicht en logica. Cryptische aanwijzingen en geheime codes zijn overal door de kamer te vinden, en uiteindelijk moet er vaak een bepaalde code gevonden worden om de laatste deur of slot te openen.

Waarom is het zo goed voor teambuilding?

Een Escape Room is ideaal voor een bedrijfsuitje om een paar redenen. Het belangrijkste is dat mensen goed samenwerken. Het is bij de meeste Escape Rooms vrijwel onmogelijk om alleen de uitdaging te voltooien binnen de tijd. Het delegeren van taken is ontzettend belangrijk, en een centraal punt om informatie te ontvangen is dat ook. Als iedereen een beetje zijn of haar eigen ding doet dan worden er veel taken dubbel uitgevoerd, en sommige taken worden helemaal niet uitgevoerd. Ook helpt het om samen met collega's een gezamenlijk doel te hebben. Het team dat het beste kan samenwerken en vertrouwd op elkaars kunde om de taken uit te voeren is doorgaans het meest succesvol.

Door Redactie