Als je wekelijks of zelf dagelijks pallets met nieuwe producten binnenkrijgt kan dit nogal wat tijd kosten om dit allemaal uit te pakken en op te bergen op de juiste plek. eigenlijk hoef je de applets nog niet meteen uit te pakken puur omdat het voorraad is, maar je hebt waarschijnlijk ook geen plek om pallets op te bergen. Om veel moeite te voorkomen en het opbergprobleem te voorkomen kan je een palletstelling kopen. Dit is een stellingkast die je in je magazijn kan zetten. De naam geeft al aan wat het andere is aan deze stelling ten opzichte van een normale stelling; hij is namelijk groot en stevig genoeg om volledige pallets in op te bergen.

Zorgt voor meer organisatie in je magazijn

Momenteel ben je waarschijnlijk gewend om de pallets uit te pakken en de dozen met producten dan bij de juiste categorie te zetten. Een palletstelling kopen zorgt ervoor dat je de hele pallet in één keer kan opbergen in een aparte stellingkast. Zodra je ‘gewone’ voorraad dan op is kan je de pallet openen en opbergen; op deze manier worden je gewone stellingen ook niet overgoten met producten. Het lastige hieraan kan zijn als je verschillende soorten producten op één pallet binnenkrijgt. In dit geval kan je wel de gehele pallet opbergen, maar dan moet je wel ergens een duidelijk overzicht hebben van hoeveel voorraad er in de pallets zit en op welke pallets.

Een duidelijk overzicht

Deze palletstellingen zorgen dus voor een betere organisatie van je magazijn. Dit is vooral het geval als je stellingkasten normaal gesproken helemaal propvol zitten na het uitladen van alle pallets die je binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat er wat meer structuur zit in je magazijn. Als alles nog op de pallets staat kan je ook gemakkelijk tellen hoeveel producten je nog op voorraad hebt; je weet namelijk wat er per pallet is binnengekomen. Er zijn dus meerdere redenen om een palletstelling te kopen.

Door Redactie