Voor unieke glaskunst moet je eens naar de galerie Moeëjen Daag in Tegelen gaan. Hier exposeren meerdere zeer professionele kunstenaars hun projecten, van schilderen tot beelden en sieraden. Alles is ruim opgezet op een oppervlakte van ruim 130 cm2. 

Omdat ik al een tijd op zoek was naar een mooi beeld voor in de hal van ons bedrijf, ben ik eens naar deze galerie gegaan. Natuurlijk had ik eerst op de website gekeken of hier wel iets voor mij bij zal zitten. Toen ik las dat de mogelijkheid er ook was om iets in opdracht te laten maken wilde ik hier naartoe. glaskunst

Wat een enorme keuze

De openingstijden van deze galerie zijn elke vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en zeker de moeite waard om hierheen te gaan. Samen met een goede kennis hebben wij er de zaterdag voor uitgetrokken om op kunstjacht te gaan. Toen wij bij de glaskunst aan kwamen heb ik genoten. Wat een fraaie fabelfiguren kwamen hier voorbij. Deze waren ontworpen en gemaakt door Sjaak Smetsers. Fabelwezens hebben een lange (kunst)geschiedenis. Al vanaf de 11e eeuw komen we deze fabeldieren tegen in architectuur en literatuur. Vooral het materiaal waar deze van gemaakt zijn spraken mij bijzonder aan.

Door admin