kredietinformatie

De kredietinformatie van een bedrijf vertelt wat de geldstromen binnen dat bedrijf zitten. Je krijgt niet per se alle rekeningen te zien, maar je krijgt bijvoorbeeld wel de jaarcijfers onder ogen. Je zal uiteindelijk genoeg gegevens kunnen ophalen of opvragen dat een beeld geeft over de financiële gezondheid van het betreffende bedrijf. Ook betalingservaringen van andere klanten kunnen worden opgevraagd.

kredietinformatie

Waar vind je kredietinformatie?

Kredietinformatie is bij grote bedrijven natuurlijk een hoop gegevens. Die zullen en mogen ze echt niet zomaar allemaal met Jan en alleman delen. Er is een hoop informatie vertrouwelijk. Maar je kan wel bepaalde informatie opvragen. Ga dan naar een bedrijf dat een kredietrapport kan opstellen. Zij zoeken dan in de brij van gegevens waar ze toegang tot hebben. Daarvan maken ze een rapport waarin alles overzichtelijk uitgeschreven staat. Uit het document wat je dan krijgt, kan ze zien of je met het betreffende bedrijf zaken wil doen. 

Hoe wordt kredietinformatie getoetst?

Kredietinformatie kan worden opgevraagd. Een bedrijf dat netjes zaken doet, zal er geen problemen mee hebben om bepaalde informatie te delen. Maar dat is nogal een klus: je zal veel informatie moeten doorspitten.  Bureaus die kredietrapporten kunnen maken beschikken ook over een kredietwaardigheidstest. Ze gebruiken die test en de resultaten daarvan om te informatie te sorteren en tot een betrouwbare conclusie te komen. Zo biedt jou dat nog meer zekerheid over je mogelijke zakenpartner. Vraag altijd na bij een bureau wat hun werkwijzen en opties zijn.

Door admin