Auto Leasen 6

De afgelopen tijd is het leasen van auto’s ontzettend populair geworden. Consumenten kiezen tegenwoordig veel vaker voor een Kia E-Niro Lease of een KIA EV6 Lease dan een ‘normale’ auto. Nu is het natuurlijk de grote vraag waarom het leasen van auto’s de laatste paar jaren zo ontzettend populair geworden is? Het antwoord op deze vraag kun je hieronder in detail lezen. Bovendien wordt er ook nog ingegaan op de grootste groepen die kiezen voor het leasen van een auto. Ben je benieuwd naar het antwoord op deze vraag? Lees dan vooral door voor meer informatie.

Vooral start-ups kiezen de laatste tijd voor leaseauto’s

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het leasen van auto’s door voornamelijk de groep ‘start-ups’. Deze stijging is gemakkelijk te verklaren. Start-ups zijn namelijk in de meeste gevallen nog in een beginfase. Hierdoor hebben start-ups niet altijd het kapitaal om meteen een goede, nieuwe auto aan te schaffen, aangezien dit normaliter veel geld kost. Op het moment dat ze een auto leasen, zullen ze veel minder geld kwijt zijn, maar ze kunnen er tegelijkertijd nog wel van profiteren. Ze kunnen zich dus nog wel mobiel verplaatsen, maar ze zijn geen grote bedragen kwijt aan de aanschaf van een auto.

Een stijging onder de groep particulieren

Hoewel het leasen van auto’s voornamelijk gedaan wordt door zelfstandigen, start-ups en bedrijven, zijn er de afgelopen jaren ook particulieren die ervoor kiezen om een auto te leasen. In sommige gevallen kan het leasen van een auto namelijk voordeliger zijn dan wanneer je als particulier een auto koopt of huurt. Heb je bijvoorbeeld niet direct het kapitaal om een auto te huren, maar je wilt wel een auto ter beschikking hebben? Dan kan het leasen van een auto de ideale oplossing zijn, aangezien je voor weinig geld in een auto kunt rijden. De stijging van het leasen van auto’s is dus gemakkelijk te verklaren.

Door Redactie