onzichtbaar hoortoestel

Heb je een hoortoestel nodig en denk je erover om een onzichtbaar hoortoestel te kopen? Dit type hoortoestel heeft een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Het is goed om hier eerst van op de hoogte te zijn voordat je tot aankoop overgaat. In dit artikel vertellen we je wat de voor- en nadelen van een onzichtbaar hoortoestel zijn.

Voordelen van een onzichtbaar hoortoestel

Een groot voordeel van een onzichtbaar hoortoestel is natuurlijk dat hij onzichtbaar is. De meeste mensen die voor dit type hoortoestel kiezen, kiezen hier ook voor om deze reden. Doordat de receiver in het oor zit, is het onzichtbare hoortoestel niet meer of vrijwel niet meer zichtbaar in de gehoorgang.

Daarnaast is het ook zo dat bij een volledig onzichtbaar hoortoestel de natuurlijke werking van de oorschelp behouden blijft. Hierdoor kan de drager het geluid beter lokaliseren en ook beter verstaan.

onzichtbaar hoortoestel

Nadelen van een onzichtbaar hoortoestel

Helaas heeft een onzichtbaar hoortoestel ook nadelen. Zo kan de elektronica sneller beschadigd raken, omdat dit zich in het oor bevindt. Daarom is het belangrijk dat je als drager regelmatig oorsmeer gebruikt. Ook is het nodig om het filtersysteem dat verstopping van de luidspreker voorkomt met regelmaat te vervangen.

Voor wie is het geschikt?


Een volledig onzichtbaar hoortoestel is alleen geschikt voor personen waarbij het gehoorverlies niet te groot is. De batterij is namelijk erg klein, waardoor er niet veel energie geleverd kan worden. Ook moet de gehoorgang geschikt zijn voor dit apparaat. In andere gevallen kan eventueel wel worden gekozen voor een gedeeltelijk onzichtbaar hoortoestel.

Door admin