snurk beugel

Wie veel snurkt kan daar in principe weinig aan doen. Toch is er een manier om je huisgenoten, partner of zelfs buren te ontzien. Je kunt een snurk beugel aanschaffen. Wat dat is en waarom je er eentje nodig hebt? Dat lees je hier.

snurk beugel

Over de oorzaak van snurken

Om de werking van een snurkbeugel uit te leggen is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van snurken. Als je gaat slapen ontspannen je spieren en dus zo ook de tong. De tong zakt weg en verkleint de luchtweg. Als gevolg hiervan moet je lucht met meer kracht naar binnen zuigen. Het zachte verhemelte en de huig worden zo in de richting van het strottenhoofd gezogen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Snurken kun je dus niets aan doen

Het heeft dus vaak niets te maken met een persoonlijke keuze of gedrag. Wie snurkt, kan hier doorgaans niets aan doen. Wel kun je iets doen om het op te lossen. De snurk beugel helpt al veel mensen in Nederland er vanaf te komen.

snurk beugel

De meest gebruikte snurk beugel

Een MRA is een veel gebruikte snurkbeugel die gebruikt wordt om het snurken op te lossen. Een MRA past over de tanden en bestaat uit 2 plaatjes: één voor de bovenste en één voor de onderste tanden. De MRA zorgt dat de onderkaak naar voren gaat waardoor ook indirect de tong naar voren gaat.

Door admin