Badkamer plafond

Bij het verbouwen vergeten veel mensen hun badkamer plafond mee te nemen. Vaak blijft het bij de tegels op de muur. Zelf ben ik ook zo’n type, want een wit plafond is een wit plafond toch. Het zit namelijk zo, ik heb mijn eerste huis gekocht. De woning was weliswaar van een ouder echtpaar, waardoor sommige delen van het huis er nog oud bollig uit zag. Gelukkig doet een likje verf een hoop. Alleen heb ik zelf geen fan van een badkamer met groene tegels, waardoor ik die als eerste ging aanpakken. Omdat het plafond er nog goed uitzag heb ik die met rust gelaten.

Kunststof

Een houten badkamer plafond kan slecht tegen vocht

Zelf had ik moeite met het verwijderen van de tegels. Je moet namelijk aardig wat kracht zetten om ze los te krijgen. Hierbij wil ik je gelijk een tip geven. Doe rustig aan bij de vloer en je badkamer plafond. Zelf was ik iets te enthousiast en sloeg ik te hard op de beitel. Het gevolg, een gat in het plafond. Achteraf bleek het een geluk bij een ongeluk. Het plafond was namelijk van hout en had gedurende de jaren redelijk wat vocht opgenomen. Dus heb ik deze ook gelijk vervangen door kunststof plafond platen. Die zijn namelijk wel vochtbestendig.

Door admin