Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn een groot aantal varianten op de markt te vinden die ervoor zorgen dat jij van alle gemakken voorzien bent. Eén van de varianten waar je een luxe uitstraling mee kunt uitstralen zijn glaslatten. Het is dan wel belangrijk dat je hier alles over te weten komt, zodat je zelf kunt bepalen of glaslatten een optie zijn voor jou. Lees snel verder. 

De soorten glaslatten verder uitgelegd

Glaslatten komen in verschillende vormen en maten. Het is daarom verstandig om eerst te kijken welke soorten er allemaal zijn en welke het beste bij het glas passen. Het type glas is namelijk ook van belang. Er is een type glaslatten die je kunt toepassen bij kozijnen, ramen en deuren. De schuine kant zorgt ervoor dat het water hier eenvoudig af kan lopen. Er zijn ook latten die voornamelijk voor enkelglas geschikt zijn en daarmee isolatieglas kunnen vervangen. Je kunt ook kijken naar ventilatielatten en opdeklatten. Hiermee heb je de juiste ventilatie en kun je voor de juiste afwerking zorgen voor jouw ramen.

Het verwerken van de latten

De glaslatten worden altijd op het hout vastgezet, dit gebeurt vaak met nieten. Het voordeel hiervan is dat het hout niet zal splijten. In sommige gevallen zullen spijkers gebruikt worden. Dit is voornamelijk wanneer het nieten niet mogelijk is. Naast de latten zal er ook glasband geplaatst worden. Glasband voorkomt dat het glas klappert waardoor je schade aan jouw ramen voorkomt. Daarna is alleen nog een goede afwerking nodig. Hiervoor is elke kleur mogelijk, je kan glaslatten namelijk zelf schilderen met de kleur lak die jij wilt. Zo zorg je ervoor dat je jouw ramen, kozijnen en deuren tot één geheel maakt.

De juiste specificaties

Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk kijkt naar de specificaties van de glaslatten. Zo zorg je ervoor dat ze bij jouw situatie passen. Ook de afmetingen horen hierbij. Je kunt de latten in een groot aantal afmetingen krijgen en ook geheel op maat laten maken, zo zorg je ervoor dat je altijd de beste maat in handen hebt en weet je zeker dat je de latten direct kunt plaatsen. Je profiteert dan van alle voordelen die de latten met zich meebrengen.

Door Redactie