Wil je graag een persoonlijke touch geven aan je brieven, uitnodigingen of pakketjes? Dan is een wax stempel misschien wel iets voor jou. Met een wax stempel kun je namelijk een mooie, unieke afdruk maken op je post. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een wax stempel set? In deze blog geven we je vijf tips.

Kies een goede grootte

Wax stempel sets zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk dat je een stempel kiest die past bij het formaat van je post. Een te kleine stempel zal niet goed leesbaar zijn en een te grote stempel zal niet mooi staan op een kleine envelop. Bedenk dus van tevoren wat je gaat stempelen en kies een goede grootte.

Let op het materiaal van de stempel

Wax stempels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals messing, koper en hout. Messing stempels zijn duurzaam en geven een mooie afdruk, maar zijn ook wat duurder. Koperen stempels zijn goedkoper dan messing stempels, maar ook iets minder duurzaam. Houten stempels zijn het minst duurzaam, maar hebben wel een unieke uitstraling. Bedenk dus van tevoren welk materiaal het beste bij jou past.

Kijk naar de vorm van de stempel

Wax stempels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals rond, vierkant en ovaal. Ook hierbij is het belangrijk om te kijken naar het formaat van je post. Een ronde stempel staat bijvoorbeeld mooi op een envelop, terwijl een vierkante stempel beter tot zijn recht komt op een kaart.

Controleer de kwaliteit van de stempel

Als je een wax stempel set koopt, wil je natuurlijk wel dat de kwaliteit goed is. Controleer daarom altijd de kwaliteit van de stempel voordat je hem koopt. Kijk of de gravure scherp en duidelijk is en of de stempel goed in de hand ligt. Een goede stempel gaat bovendien lang mee, dus het is de investering waard om voor een goede kwaliteit te gaan.

Koop bij een betrouwbare verkoper

Als je een wax stempel set koopt, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verkoper. Check de reviews en kijk of de verkoper goede feedback heeft. Een betrouwbare verkoper zorgt bovendien vaak voor goede service en kan je helpen bij eventuele problemen.

Samenvatting

Een wax stempel set kan een mooie en persoonlijke toevoeging zijn aan je post. Kies voor een goede grootte, het juiste materiaal, de juiste vorm en let op de kwaliteit van de stempel. Koop bovendien bij een betrouwbare verkoper, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. Met deze vijf tips kun jij een goede wax stempel set vinden voor al jouw post.

Door Redactie