2 houtklover

Houten tuinmeubelen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Door zelf deze meubels te maken heb je het design volledig zelf in de hand, dit is een groot voordeel voor velen. Er zijn veel verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden bij het maken van tuinmeubelen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout goed gedroogd en behandeld is om ervoor te zorgen dat het meubilair lang meegaat. Het proces gaat van het vormen van het hout met een houtklover tot het aflakken van het meubelstuk met een beschermlaag. Maar hoe pak je dit precies aan en waar moet je rekening mee houden? Ik zet het in deze tekst op een rijtje.

Het maken en vormen van jouw tuinmeubelen

Een van de eerste stappen bij het maken van houten tuinmeubelen is het kiezen van de juiste houtsoort. Voorbeelden van houtsoorten zijn teak, ceder en eikenhout. Voor elk soort tuin is er een houtsoort die past bij jouw stijl, ook kan de prijs per soort verschillen. Zodra het hout is gekozen, moet dit ook worden gesneden en gevormd tot de gewenste vorm van het meubelstuk. Nadat het meubelstuk is gevormd, is het tijd om met het gebruik van oliën en lakken een beschermlaag aan te brengen. Hierdoor krijg je minder snel slijtage of schimmel. Een hogedrukreiniger kan worden gebruikt om het hout te reinigen voordat het wordt behandeld, om ervoor te zorgen dat er geen vuil of stof op het oppervlak zit dat de behandeling kan beïnvloeden.

Het in elkaar zetten en decoreren van de tuinmeubelen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de meubels stevig en stabiel zijn, zodat ze lang meegaan en niet omvallen of breken. Zorg dus dat je schroeven van kwaliteit hebt en de juiste lijm bij het in elkaar zetten om dit te voorkomen. Tot slot kan jouw meubelstuk worden afgewerkt met kussens of kleedjes om het comfortabel en aantrekkelijk te maken. Met de juiste artikelen en technieken kan het maken van houten tuinmeubelen een lonende ervaring zijn. Je hebt een uniek ontwerp in jouw tuin staan waar je jarenlang plezier en comfort van hebt.

Door Redactie