vca diploma

Wist je dat een vca diploma en vca certificaat niet hetzelfde zijn? Als je dat niet wist, dan ben je zeker niet de enige. Sterker nog: het gehele gebeuren rondom de vca heeft nogal wat vraagtekens opgeroepen bij mensen. Hier een meer duidelijke uitleg.

Wat is vca?

Vca staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist voor Aannemers. Vroeger was dit met name in gebruik door aannemers maar nu wordt het gebruikt om mensen in allerlei sectoren de juiste informatie bij te brengen over veilig handelen voor gezondheid en milieu. Dit om ongelukken te voorkomen. 

Het verschil

Er zijn dus twee verschillende versies om uit te kiezen: het vca diploma en vca certificaat. Deze tweedeling zorgt helaas nog wel eens voor verwarring. Een bedrijf zelf kan een certificaat krijgen voor vca. Dat kan een persoon overigens niet. Waar mensen dan weer een vca diploma kunnen halen, kan een bedrijf dat niet. Dat certificaat is dus bedoeld om aan te geven dat er binnen een bedrijf rekening is gehouden met de vca en dat ze  voldoen aan de checklist zoals opgesteld in de cursus. Zowel het diploma als het certificaat samen bewijzen dat je van alle kanten ingedekt bent.

Door admin