acryl frezen

Acryl frezen is de beste methode om acryl in een bepaalde maat en vorm te snijden. Acryl frezen is beter dan het zagen. Frezen is de juiste techniek wanneer je het plexiglas in complexe vormen moet snijden. Je moet het juiste gereedschap selecteren om het acryl te snijden. Het beste gereedschap voor het snijden van dit materiaal is een CNC-machine. Deze machine is een computergestuurd gereedschap met een meerassige frees. Als deze machine niet beschikbaar is, kun je deze snijden met een bovenfrees of houtfrees. Je moet er alleen voor zorgen dat de frees die je gebruikt een scherp en sterk mes heeft. Hier zijn enkele praktische tips voor het snijden van acryl.

Ondersteunende snijder en acrylplaat

Je moet de frees en het paneel ondersteunen tijdens het freesproces. Je moet de acrylplaat op het stevige en vlakke oppervlak plaatsen om trillingen te voorkomen. Het gebruik van een houten plank wordt aanbevolen. Bovendien moet je ook de bovenkant van de acrylplaat ondersteunen. Je kunt de plaat tegen de houten plank drukken met behulp van schroefklemmen en latten. Zorg er vervolgens voor dat je een hogesnelheids snijder gebruikt wanneer je begint met het snijden van het acryl. Je moet de diameter van de snijder aanpassen op basis van de dikte van acryl. Voor dikkere platen is een snijder met een grotere diameter nodig.

acryl frezen

Het acryl in verschillende fasen frezen

Het snijproces is afhankelijk van de dikte van acryl. Als je dik acryl wilt snijden, moet je dit mogelijk in verschillende fasen doen. Deze regel geldt echter niet voor acryl met een dikte van minder dan vijf millimeter. Is het plexiglas kleiner dan 5 millimeter, dan kun je direct in één keer snijden. Om het dunne acrylaat te snijden, moet je de plaat tegen de rotatie van de frees in frezen. Op deze manier krijg je schonere randen. Acryl snijden lijkt ingewikkeld. Neem dus contact op met een professional om je acryl te frezen.

Door admin