Livestreaming is tegenwoordig steeds belangrijker geworden. Dit middel wordt voor meerdere doeleinden ingezet, zoals in het onderwijs, tijdens het werk maar ook voor belangrijke gebeurtenissen waar niet iedereen bij kan zijn. Denk hierbij aan bruiloften of begrafenissen. Livestreaming is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. 

Live streaming in onderwijs en het dagelijks en bedrijfsleven

Livestreams kunnen op verschillende manieren worden bekeken via socialmediaplatformen zoals Instagram en Facebook. Er zijn zelfs platformen speciaal voor live streaming zoals Twitch. In het dagelijks leven kun je bijvoorbeeld livestreams van kooklessen volgen gewoon vanuit je eigen keuken. Door de pandemie zijn we veel meer thuis en zijn fysieke mogelijkheden beperkt. Live streaming zorgt ervoor dat dingen online wel kunnen doorgaan. 

Ook in het bedrijfsleven wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van live streaming. Bijvoorbeeld bij hybride meetings. Dit zijn meetings die offline gedaan worden met online-deelnemers. Maar ook voor volledige online meetings en presentaties wordt live streaming gebruikt. Sinds veel bedrijven volledige online zijn gaan werken zijn live streaming platformen niet meer weg te denken. 

Ook in het onderwijs wordt veel met live streaming gewerkt. Sinds maart 2020 zijn basisscholen, het voorgezet onderwijs, Mbo’s, Hogescholen en Universiteiten volledig online les gaan geven. Ook daar worden colleges en lessen dus online gegeven via live streaming. Hoewel het onderwijs steeds meer fysiek wordt, blijven veel online tools nog steeds van pas komen en worden geïmplementeerd als standaard. Zo worden nu nog steeds veel colleges online gegeven omdat studenten aangeven dit fijner te vinden. 

Live streaming begrafenis 

Ook bij de mooie en verdrietige momenten in je leven kun je te maken hebben met live streaming. Helaas kan het zijn dat (door Covid-19) niet iedereen afscheid kan nemen van een dierbare. Ook hier komt live streaming bij kijken. Tijdens een uitvaart wordt er dan een livestream begrafenis opgezet zodat de mensen thuis mee kunnen kijken met een begrafenis of crematie. Dit wordt ook veel tijdens de vakantieperiode gedaan zodat wanneer mensen op vakantie zijn toch de uitvaart kunnen bijwonen. Door live streaming te gebruiken tijdens een begrafenis wordt de dienst ook opgenomen waardoor nabestaande de uitvaart altijd terug kunnen kijken. Dit kan prettig zijn want zo’n dag kan druk en zwaar zijn waardoor je als nabestaande misschien gemist hebt wie er allemaal op de uitvaart zijn geweest. Daarnaast zien we dat tijdens Corona ook veel aandacht wordt besteed aan deze vorm van streamen in verband met de maximale groepsgrootte. Kortom, zeker een aanrader!

Door Redactie