We leven in een ontzettend moderne wereld waarin alles mogelijk is. Dit is ook het geval op het gebied van internet. Glasvezel internet is iets wat je tegenwoordig veel voorbij ziet komen en wat erg populair is. Daarom gaan we het vandaag eens uitgebreid hebben over glasvezel internet, wat het is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is het?

Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend: glasvezel is een vezel wat zo dun is als haar, gemaakt van een speciaal type glas. Alles wat je qua internet via glasvezel opzoekt wordt op een betrouwbare en snelle manier verzonden door middel van laserlicht. Dit werkt zo goed omdat als je laserlicht met een hoge snelheid aan en uit schakelt, digitale berichten en bestanden verstuurd kunnen worden. Het is dan ook wel logisch dat hoe sneller de laser aan en uit knippert, hoe sneller de informatie over en weer worden gestuurd. De snelheid van de laser is dus met glasvezel internet ontzettend belangrijk. Toch is dit over het algemeen met glasvezel altijd razendsnel. Signalen zoals telefoongesprekken, downloads via het internet en tv worden omgezet in lange en korte lichtsignalen. Je zou het zelfs wel kunnen vergelijken met het seinen van een boodschap door middel van een zaklantaarn. 

Wat kun je ermee?

De mogelijkheden met glasvezel zijn reuze. Via glasvezel kan je bijvoorbeeld internet, telefonie en televisie afnemen, net zoals je dit met een kabel kan doen. Een groot voordeel aan glasvezel is dat er hogere internetsnelheden worden behaald vergeleken met andere netwerken. Dit is dan ook de reden dat glasvezel een populair netwerk is, vooral in Nederland. Het wordt niet alleen steeds vaker gebruikt, maar ook aangeraden.

Wat ook uniek is aan glasvezel is dat dit het enige netwerk is waar je de mogelijkheid hebt om voor pakketten te kiezen. Bij zo’n pakket staat de uploadsnelheid gelijk aan de hoge downloadsnelheid. Dit houdt in dat je daarmee net zo snel bestanden, video’s en berichten kunt ontvangen als versturen. Ook wordt glasvezel internet ontzettend aangeraden aan gamers. Tijdens het gamen heb je vrijwel geen last van haperingen en het vastlopen van je game. Dit is natuurlijk ideaal voor de echte liefhebbers van gamen. 

Prijs

De prijs van glasvezel hangt er volkomen vanaf welk pakket je kiest. Er zijn allerlei verschillende opties aan glasvezelabonnementen. Hierbij heb je ook nog eens keuze uit tientallen providers die je hiermee willen helpen. Bij elke provider werken prijzen en de diensten anders, dus doe daar zeker onderzoek naar.

Door Redactie