elektrisch verstelbaar bureau

Steeds meer mensen brengen lange dagen door achter hun bureau. Het is dan ook belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen en te zorgen voor ergonomisch verantwoorde meubels. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bureaustoel. Maar wist je dat ook het gebruik van een zit-sta bureau onderstel vele voordelen met zich meebrengt? In deze blog zullen we kijken naar enkele onderzoeken en statistieken die de voordelen van zit-sta bureaus onderbouwen.

Verhoogde productiviteit

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gebruik van een zit-sta bureau onderstel de productiviteit kan verhogen. Door regelmatig van houding te veranderen en staand te werken, blijf je actiever en alerter. Dit kan leiden tot een hogere concentratie en efficiënter werken.

Verbeterde gezondheid

Een zit-sta bureau onderstel kan ook bijdragen aan een betere gezondheid. Langdurig zitten is namelijk slecht voor je lichaam en kan leiden tot rug- en nekklachten. Door regelmatig staand te werken, wordt de druk op je rug en nek verminderd. Bovendien stimuleert staand werken de bloedsomloop, wat weer bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

Meer calorieën verbranden

Staand werken zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt dan wanneer je zittend werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat je tot wel 50 calorieën per uur meer verbrandt wanneer je staand werkt. Dit kan op de lange termijn bijdragen aan gewichtsverlies en een betere fysieke conditie.

Conclusie

Uit verschillende onderzoeken en statistieken blijkt dat het gebruik van een zit-sta bureau onderstel vele voordelen met zich meebrengt. Het verhoogt de productiviteit, verbetert de gezondheid en zorgt voor het verbranden van meer calorieën. Wil je ook profiteren van deze voordelen? Neem dan eens een kijkje op Buro Enzo, waar je een ruim assortiment aan bureaustoelen en zit-sta bureaus onderstellen kunt vinden.

Door Redactie