Het kiezen van verzorging die bij jou past is heel belangrijk, vooral als het om je huid gaat. Je huid is je grootste orgaan en beschermt je tegen verschillende invloeden, zoals vuil, schadelijke bestanddelen en overmatige UV-straling. Daarnaast houdt het je vochthuishouding en lichaamstemperatuur gereguleerd. Het goed verzorgen van je huid, en vooral je gezicht, is dus goed voor je gezondheid. Eén van de manieren om je huid te voeden is door dagcrèmes te gebruiken. Er zijn genoeg crèmes om uit te kiezen, maar wat zijn nou dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een goede gezichtsverzorging.

Waar moet je op letten

Wat een dagcrème doet voor je huid, hangt af van de ingrediënten die erin zitten. Er zijn crèmes met ingrediënten en toegevoegde vitaminen die ervoor zorgen dat je huid meer vocht vast houdt. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een droge huid. Kies daarnaast altijd voor een dagcrème zonder parfum. Middeltjes die claimen dat ze vocht inbrengen of veroudering tegengaan, kan je vergeten. Langdurig gebruik van crèmes met parfum kan tot irritatie of zelfs een parfum allergie leiden. Vergeet ook niet om te kiezen voor een dagcrème met genoeg SPF (sun protection factor) als bescherming tegen de zon. Dit wordt vaak vergeten, maar is het beste middel tegen het verminderen van verkleuring en rimpels.

Geen wondermiddel

Ondanks dat dagcrèmes veel belangrijke functies voor je gezondheid vervullen, zoals het verdelen van vocht en lichaamstemperatuur, is deze gezichtsverzorginggeen wondermiddel. Het helpt om je huid er langer gezond uit te laten zien, maar vlekjes en oneffenheden kan je niet altijd voorkomen. Daarnaast zijn rimpels en kraaienpootjes deel van het ouder worden van de huid. Het is een natuurlijk proces, en zolang je je huid blijft voeden en verzorgen om de vochtbalans op peil te houden, zal je huid er nog steeds stralend en gezond uit zien.

Door Redactie