pompoen pitjes

Het is goed om pompoenpitjes te eten. Dat wist je misschien niet, maar het is echt zo! Ze zijn megagezond en helemaal niet duur vergeleken met andere superfoods. Het is dus zonde om deze leuke snack en lekkere toevoeging aan elk gerecht over te slaan. 

Boordevol antioxidanten

Pompoenpitten bevatten veel antioxidanten zoals carotenoïden en vitamine E. Antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen en je cellen tegen schadelijke vrije radicalen beschermen. Daarom kan voeding met antioxidanten helpen beschermen tegen veel verschillende ziekten. Er wordt zelfs gezegd dat de hoge dosering antioxidanten in pompoenpitten de reden is dat ze zo gezond zijn. 

pompoen pitjes

Magnesium in de pompoenpit

Pompoenpitten zijn een van de beste natuurlijke bronnen van magnesium. Dit is belangrijk omdat een magnesiumtekort veel voorkomt in Westerse landen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van ons een tekort hieraan heeft en bijslikken door middel van pillen is veel minder effectief dan je voedingspatroon aanpassen. Je kunt dus maar beter af en toe een handje pompoenpitjes pakken in plaats van naar de vitaminepillen grijpen. Deze zijn namelijk bewezen niet heel goed door je lichaam op te nemen dus dat is ook nog zonde van je geld. 

Door admin