7 groendak

Iedereen met een tuin zit wel eens met de vraag, wat zal ik planten om mijn huis? Met de grote hoeveelheid soorten planten en bloemen is dit niet makkelijk. Sommigen denken hierbij specifiek aan de tuin, maar ook op het dak kunnen er planten geplaatst worden. Dit kan bijvoorbeeld met sedummatten. In de tuin worden er ook steeds meer vetplanten geplaatst, waar sedummatten ook van gemaakt zijn. Om de keuze tussen wat je wil planten makkelijker te maken is het goed om te kijken naar wat voor soort planten je wilt. Zo is er een duidelijk verschil tussen planten en bloemen.

Planten in de tuin

Er kunnen verschillende planten geplaatst worden in de tuin. Sommigen zijn er alleen voor de sier en andere hebben ook een toegevoegde waarde. Zo kunnen hoge planten zorgen voor schaduw, waardoor je niet in de felle zon buiten zit. Ook beschutten deze planten je huis, zodat die in de warme zomermaanden niet zo warm wordt en lekker koel blijft. Maar ook sierplanten zijn leuk. Ze zorgen voor afwisseling in de tuin en een mooie goed gevulde tuin.  Een duidelijk kenmerk van planten is hun groene kleur, maar soms hebben ze ook bruine of roodachtige bladeren, waardoor ze ook kleurrijk kunnen zijn net als bloemen.

Kleurrijke bloemen om vrolijk van te worden

Het grootste verschil tussen planten en bloemen is de spectrum van kleuren die ze kunnen hebben. Hoewel planten niet altijd groen zijn, zijn ze het in het algemeen wel. Aan de andere hand komen bloemen in allerlei kleuren voor. Zo zijn ze er onder andere in het rood, geel, wit en blauw. Het is een mooi beeld om een tuin vol met verschillende kleuren te hebben. We worden er blij van als we er naar kijken en kunnen er echt van genieten. Als je houdt van een vrolijke tuin, dan is het zeker aan te raden om bloemen te planten.

 

Door Redactie