sales talent

Veel middelbare scholieren en universiteitsstudenten zoeken altijd wel een baantje, en vaak heb je genoeg keus! In de horeca, in een (supermarkt)winkel, of misschien als koerier/postbezorger? Het kan allemaal. Toch vraag je je soms vast wel af, wat is nou de leukste en beste bijbaan die je kan hebben als student? Het antwoord hierop is makkelijk: ga aan de slag als sales talent! Het is een dynamisch beroep, met veel doorgroeimogelijkheden, en bedrijven zijn altijd wel op zoek naar jou! Maar, wat doe je nou eigenlijk als sales talent, en hoe kom je op een leuke plek terecht? 

Sales talent, een baan voor het leven

Als sales talent (of management talent) heb je een brede baan, met veel verschillende eisen en mogelijkheden. Ten eerste moet je vaak het bedrijf vertegenwoordigen, en dus representatief zijn. Dit kan op veel verschillende manieren; door in de winkel mensen te ontvangen en te woord te staan, door contacten te leggen met mensen en bedrijven via het bedrijf waar je werkt, etc. Ten tweede moet je ook vooral proberen contacten met deze mensen te onderhouden, en te luisteren naar de wensen van de klanten (wat hebben ze nodig, en alle andere specifieke details). Als laatste moet je vaak ook bepaalde doelen binnen het bedrijf halen, waardoor je steeds hoger komt te staan binnen het bedrijf. 

sales talent

Wat kan je als sales talent?

Als sales talent moet je allereerst gedreven, snel en vriendelijk zijn. Je moet gefocust denken en overtuigend zijn om zoveel mogelijk klanten te werven voor je bedrijf. Daarbij heb je dus ook veel ambitie nodig – als je enthousiast bent, maak je meer kans om een betere functie te krijgen en krijg je dus automatisch ook meer doorgroeimogelijkheden en een hogere positie binnen het bedrijf. Omdat je al bezig bent met het onderhouden van relaties met klanten, heb jij ook een groter contactennetwerk en maak je meer kans om later door te stromen naar een ander bedrijf in een hogere positie. 

Klinkt dit echt als iets voor jou? Ga dan snel aan de slag als sales talent en wie weet word jij één van de bekendste zakenmensen van Nederland! 

Door admin