De temperaturen dalen en de wintertijd is al ingegaan. Skyradio is nog net niet begonnen met zijn ‘christmas station’, maar dit zal niet lang meer duren. Kerst zit er aan te komen en het gaat allemaal sneller dan je denkt. Het wordt dus hoog tijd om na te denken wat je iedereen cadeau kunt doen. In deze blog help ik je een handje en geef ik een aantal cadeau ideeën voor drie verschillende soorten personen.

De creatieveling

Heb jij iemand in je familie of vriendenkring die heel creatief is? Als je dit zelf niet bent, kan het misschien lastig zijn om in te schatten wat zij graag voor kerst zouden krijgen. Belangrijk is dat je iets geeft waar ze hun creativiteit mee kwijt kunnen. Voor iedereen zal dit iets anders zijn. Zo heb ik een vriendinnetje die heel erg houdt van muziek en piano spelen. Haar heb ik vorige kerst een boek met bladmuziek van moderne popnummers gegeven. Mijn nichtjes daarentegen, zijn op een hele andere manier creatief. Zij houden bijvoorbeeld enorm erg van make-up en visagie. Ik heb hun dus gellak sets gegegeven, zodat zij zich helemaal uit kunnen leven op hun nagels. Wees niet bang dat ze je cadeautje niet leuk vinden. Op het moment dat jij iemand iets geeft dat bij zijn/haar hobby past, vinden ze dit alleen al hartstikke attent van je. 

De milieubewuste persoon

Afgelopen jaar had ik met lootjes trekken een vriendinnetje van mij getrokken die veganistisch is en erg veel bezig is met duurzaamheid. Ik ben zelf ook geïnteresseerd in duurzaamheid, maar in zulke sterke mate als zij. Ik vond het dus enorm lastig om voor haar een cadeau te vinden. Bij deze personen gaat het vaak meer om hoe het cadeau is geproduceerd dan om het cadeau zelf. Voor dit vriendinnetje had ik het geniale idee om eens een bezoekje te plegen aan de kringloop. Hier haalde ik een aantal hartstikke leuke items voor in huis en een mooi schoudertasje vandaan. Hoewel mij dit nog geen vijf euro had gekost, vond ze het helemaal geweldig en was ze erg onder de indruk dat ik zo mijn best had gedaan. 

De student

Mijn vriendinnen en ik zijn allemaal aan het studeren en een aantal van ons wonen al uit huis. Aangezien ik zelf ook uit huis woon, weet ik dat er soms een aantal dingen zijn die je erg graag zou willen hebben als arme student. Zo wist ik dat een vriendin van mij nog niet genoeg wijnglazen had. Hier dacht ik gelukkig op tijd aan, waardoor ik in de Albert Heijn kon sparen voor spaarzegels. Hiermee heb ik uiteindelijk prachtige wijnglazen kunnen kopen voor een hele goede prijs.

Door Redactie