Whiteboard

Lesgeven is een ontzettend leuk vak. Niet alleen dat, maar het is ook een van de meest belangrijke banen in de maatschappij. Zonder de docenten die de leerlingen alles bijbrengen wat ze moeten weten, zouden we nergens zijn. De docenten, samen met de opvoeding uiteraard, maken de leerlingen tot het beste wat ze kunnen zijn. En hier worden docenten eigenlijk niet genoeg voor bedankt. En hoe dankbaar ik ze ook ben, daar is dit blogje niet voor. Dit blogje is om ze proberen te helpen met wat hulpmiddelen die het lesgeven hopelijk makkelijker kunnen laten gaan. En ze zo nog beter de stof over kunnen brengen op hun leerlingen. Want hoe goede docent je ook bent, het kan nooit kwaad om wat hulp te krijgen.

Handige manier voor aantekeningen

Natuurlijk is nummer een op de lijst van hulpmiddelen het whiteboard. Perfect voor lessen waar veel aantekeningen gemaakt moeten worden. Je kan kort samengevat de informatie op het whiteboard zetten, en zo alle leerlingen de kans geven om rustig de aantekeningen over te nemen. Zo is het makkelijk om bij te blijven, en in je eigen tempo rustig te werken. De snelle leerlingen kunnen het snel overnemen, en dat wat langzamere kunnen rustig hun tijd nemen. Zo creëer je geen stress binnen je lokaal, en hou je rekening met alle soorten leerlingen. Bovendien kan je er ook handige tekeningetjes op maken voor de les begint om daarbij iets uit te leggen. Of gewoon leuke tekeningetjes, voor de sier. Fleurt het klaslokaal een beetje op. Kan je ook meteen mooi oefenen op je artistieke vaardigheden. Zo leert de docent ook nog wat op school!

Het internet heeft alles

Wat veel docenten nog niet helemaal doorhebben, is dat op het internet alles te vinden is. Het hoeft niet altijd precies volgens het boekje te gaan, zolang de stof maar aangeleerd wordt. En hiervoor staan heel veel handige dingen online. Goede uitleggen op youtube, of misschien een goede opdracht voor de leerlingen. Het kan geen kwaad om goed je weg op het internet te leren vinden. Ook als je als docent zelf iets niet zo goed snapt kan je het gewoon op het internet opzoeken om je geheugen even te verfrissen. Want zelfs docenten kunnen niet alles weten, en het kan nooit kwaad om wat meer kennis te vergaren. Je bent namelijk nooit uitgeleerd, en docenten zouden dit het best van iedereen moeten weten!

Door Redactie