Veegmachine

Met het vallen van de bladeren gaan we weer een nieuw seizoen tegemoet. Deze weersverandering gaat gepaard met het vallen van bladeren. Dit betekent dat er weer geveegd moet worden, ook al is dat niet mijn favoriete klusje! Lees dus snel verder hoe ik een oplossing heb gevonden voor het vegen van mijn grond!

Het enige nadeel aan de herfst: gevallen bladeren opvegen

De herfst is mijn favoriete seizoen. Het wordt weer lekker truien en thee weer, avonden zijn weer donker en het wordt gewoon allemaal wat gezelliger en knusser! Een nadeel van de herfst is wel dat alle bomen kaal worden. Bij mijn huis, een vrijliggend huis in de natuur, vallen alle bladeren van de bomen in de buurt altijd precies op mijn oprit en op mijn erf. Dat is natuurlijk wel een beetje jammer, want dit betekent dat ik bijna elke dag aan het vegen ben! Zodra de bladeren nat worden glijd je er namelijk heel makkelijk over uit. Daarom wil ik het liefst zoveel bladeren weghalen en op de composthoop gooien. Maar van al dat vegen krijg ik blaren, dus waar is de oplossing?

Met een automatische veegmachine zijn mijn zorgen verleden tijd

Ik ben niet vies van wat buiten werk en handarbeid. Toch is elke week meerdere keren bladeren vegen zelfs voor mij teveel! Mijn handen zitten onder de blaren, en ik heb elke keer spierpijn van de hoeveelheid die ik moet opvegen. Laatst hoorde ik echter iets over de oplossing! Een veegmachine doet al het zware werk voor je. Ze maken heel eenvoudig je oprit, tuinpad, patio of parking helemaal schoon in een handomdraai. 

Hoe werkt zo’n machine eigenlijk?

De veegmachine heeft voorop een grote, roterende bezem die elektrisch (of op benzine) wordt aangestuurd. De bezem veegt maaisel, bladeren, dennennaalden, bessen, zand en ander afval in een keer op. Dit beland dan in een bak, die je vervolgens kan legen. Eigenlijk een soort handgrasmaaier, maar dan met een bezem in plaats van een mes. Er zijn zelfs machines die omgetoverd kunnen worden in een sneeuwveger. Hij is dus niet alleen in de herfst, maar ook in de winter te gebruiken!

De soorten veegmachines die er allemaal zijn

Bij De Boer Drachten, waar ik mijn veegmachine heb gekocht, zijn verschillende soorten. Je hebt binnenmachines (voor het schoonmaken van de werkplaats), handveegmachines voor kleine stukken (zonder aandrijving) en motorveegmachines. Afhankelijk van hoeveel je wilt vegen kun je er een uitzoeken. Alleen de laatste twee zijn geschikt voor buitenwerk! De eerste gebruik je uitsluitend binnen, zoals de naam ook al zegt.

Door Redactie