snowboard-kopen

Twijfel je tussen skiën of snowboards? Veel mensen beginnen met skiën en beginnen later pas met snowboarden. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen en waarom zou je snowboarden eens een kans moeten geven? Skiën en snowboarden verschillen onderling sterk en het is vooral leuk om een keer iets nieuws te leren. Lees hieronder meer over de verschillen en wat de voordelen zijn van snowboarden. 

Snowboarden is comfortabeler

Snowboard schoenen die worden bevestigd door middel van snowboard bindingen zijn vaak een meer comfortabele manier van wintersporten dan met ski’s. Skischoenen zijn vaak erg oncomfortabel en lastig om mee te lopen. Zo voelt het bij snowboard schoenen niet alsof je met gips aan het lopen bent omdat het met snowboard schoenen makkelijker is om te kunnen bewegen. Daarnaast is het voor snowboarders makkelijker om door off-piste gebied en dikke sneeuw heen te gaan. Een ander voordeel van snowboarden is dat het makkelijker is om te leren carven en dat het beter is voor je knieeën dan skiën. Dit komt omdat je op een snowboard in z’n geheel staat en dat je niet hoeft te draaien vanuit je knie. Je spant met snowboarden meer de billen en de onderbenen aan. 

Snowboarden met verschillende stijlen

Andere voordelen die snowboards hebben, zijn onder andere het feit dat snowboards makkelijker te tillen zijn omdat ze uit één geheel bestaan. Daarnaast zijn lessen vaak leuker omdat meer oudere mensen ervoor kiezen om nog over te stappen op het snowboarden dan kinderen. Het is een leuke wintersport om weer eens wat nieuws te leren. Daarnaast kan je je nog verder specialiseren in verschillende soorten snowboarden. Snowboarders kunnen zich bijvoorbeeld specialiseren in het off-piste boarden, in het funpark. Hiervoor is er ook weer speciaal materiaal beschikbaar en kan je verschillende manieren van snowboarden ontdekken. Probeer dus vooral een keer snowboarden uit, aangezien het net weer even een andere uitdaging geeft dan skiën.

Door Redactie