philipp plein

Soms heb je dat wel eens nodig. Een dag waarbij je gewoon ultiem gaat winkelen. Want ja, af en toe wat kopen is natuurlijk leuk. Maar een keer helemaal los gaans helemaal leuk natuurlijk. Het is altijd even een rib uit je lijf, maar dat zijn wel meer dingen. Maar je kan je er natuurlijk op voorbereiden op wanneer je een dag helemaal los gaat. En het is makkelijker dan je denkt. En dan kan je helemaal los gaan.

Spaar elke maand een beetje om je voor te bereiden

Dit klinkt misschien gek. Maar als je denkt van: goh over een half jaartje ga ik even flink los met shoppen. Dan kan je elke maand die nog komt een bepaald bedrag apart zetten wat je bewaart om die dag uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan 50 euro. Want het hoeft helemaal niet veel te zijn. Maar wanneer je 50 euro x 6 maanden doet, dan heb je toch een mooie 300 euro. En dat is best wel wat geld om op een dag even uit te geven, toch? En dan het je ook wel met jezelf afspreken dat je de komende maanden niet veel gaat kopen, want dat doe je die ene dag natuurlijk. Zo kan je met jezelf afspreken dat je die maand dan bijvoorbeeld maar 50 of 80 euro uit mag geven aan nieuwe kleding. Zo hou je je nog wat in en kan je na een half jaar helemaal los gaan.

Ga je offline of online helemaal los?

Wanneer je liever niet naar de stad gaat en gewoon lekker thuis op de bank wilt shoppen, kan dat natuurlijk ook. Open alle online webshops maar en scroll er lekker doorheen. Plaats alles wat je wilt in je winkel mandje en bestel er op los. Zo krijg jij ongeveer week later allemaal leuke pakketjes en cadeautjes voor jezelf. Dan geniet je er toch iets langer van, van jouw shopfestijn. Maar ga je de stad in, dan is het soms wel eens slim om een bedrag te pinnen wat je wilt uitgeven. Dan hou je juist goed overzicht over wat je hebt uitgegeven en wat je van jezelf nog mag uitgeven. Dan heb je niet het risico dat je opeens honderd of twee honderd euro meer hebt uitgegeven. Dat zou toch wat zijn.

Ga jij shoppen bij Philipp plein, Zara, Nikkie of gewoon lekker de H&M?

Door Redactie