Gevelgroen

Gevelgroen is een mooie aanvulling op je woning of omgeving en kan op veel manieren ingezet worden. Soms is gevelgroen te verwerken in een gehele daktuin, waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van groen om je heen en uitzicht over je omgeving. Soms is er minder ruimte, maar dat wil niet zeggen dat gevelgroen geen mogelijkheid is. Bovendien draagt gevelgroen bij aan goed waterbeheer en verkoeling, vergroot het de biodiversiteit, lost het fijnstofproblemen op en zorgt het voor natuurontwikkeling in de stad. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Gevelgroen

Groene dak projecten

Ben je nieuwsgierig geworden naar projecten die gaan over gevelgroen of daktuinen? Neem dan een kijkje op deze pagina. Je vindt hier ook meer informatie over gevelgroen en daktuinen. De website is van een bedrijf dat zichzelf profileert als groene aannemer. Ze zijn gespecialiseerd ik dak- en gevelbegroeiing. Met deze kennis en hun ervaring kunnen ze een plan maken en uitvoeren voor de aanleg en bouw van een daktuin. Daarmee kunnen ze architecten en projectontwikkelaars ondersteunen met ontwerpen.

Handreiking Natuurdaken met tips voor jouw gevelgroen

Deze groene aannemer is niet alleen expert op het gebied van gevelgroen, maar ook partner van de Green Deal Groene Daken en een betrokken partij bij de totstandkoming van de Handreiking Natuurdaken. Hierin wordt aandacht besteed aan hoe je met gevelgroen het verschil kunt maken door de waarde die groen toevoegt voor water, energie en gebruiksfuncties. In de handreiking vind je ook tips voor jouw gevelgroen. 

Door admin