Lockers gebruiken

DoorRedactie

mrt 22, 2023
locker 3

Er zijn verschillende soorten bedrijven waarbij het inzetten van lockers, ofwel voor de klant, dan wel voor de werknemers, voordelig of zelfs nodig is. Lockers zorgen er voor dat mensen hun spullen veilig kunnen opbergen. Dit geeft hen niet alleen het gevoel dat het bedrijf in kwestie betrouwbaar is (je spullen worden immers niet gestolen uit een locker), maar het staat ook netjes opgeruimd! Er zijn dus twee dingen waar je vooral op moet letten bij het aanschaffen van de juiste lockers voor jouw professionele omgeving: functionaliteit en uitstraling. Ik vertel hier wat meer over de verschillende opties wat betreft functionaliteit.

 

Cijferslot

Allereerst kan je kiezen voor een locker met cijferslot. Hiervoor moet de gebruiker zelf een cijfercombinatie verzinnen en installeren, waarmee de locker open gemaakt kan worden. Dit is vooral handig wanneer mensen slechts een korte periode gebruik willen maken van zo’n locker. Misschien op de sportschool voor een paar uur, of op een tijdelijke werkplek voor een (of een paar) werkdagen. Doordat de locker een pincode heeft, heb je zelf niet veel omkijken er naar. Dit zou anders zijn wanneer de locker bijvoorbeeld met een sleutel zou werken. In dat geval moeten sleutels steeds opnieuw doorgegeven worden. Dit werk blijft bespaard wanneer je dus kiest voor een cijferslot.

Smart lockers

Een andere manier om het hele sleutel-afgeef gedoe te vermijden is door te kiezen voor smart lockers. Deze werken vergelijkbaar als lockers met cijferslot, in de zin van dat ze dus geen sleutel gebruiken. Hierdoor kunnen die sleutels ook niet kwijt raken en heb je er zelf minder omkijken naar. Gebruikers kunnen zelf via een app een locker claimen, openen en later ook weer vrijgeven. Bovendien is dit systeem wellicht makkelijker te gebruiken voor mensen dan wanneer ze een pincode moeten onthouden. Zonder pincode is een locker ook minder goed te kraken door anderen die wellicht normaliter zo’n pincode zouden kunnen raden.

Door Redactie