SAP Business One

Zoals je weet ben ik een echte voorstander voor creativiteit. Ik ben van mening dat iedereen er goed aan doet door zijn creatieve kant in te zetten – ook op de werkvloer. Uiteraard zijn er beperkingen. Creatief omgaan met de administratie, inkoop en de boekhouding is zeker geen goed idee. Daarbij is het juist belangrijk dat alles direct en overzichtelijk te vinden is. Vooral bij grotere organisaties is dit een behoorlijk knelpunt. Gelukkig is er een oplossing om al dat soort processen te stroomlijnen. Vervolgens houd jij op de lange termijn weer meer tijd over om je energie te steken in creatieve projecten! Waar heb ik het dan over? SAP Business One!

Wat is dat?

Ik hoor de vragen al opborrelen in jouw gedachten: wat is SAP Business One? Waarom  heb ik hier nog niet eerder over gehoord? Hoe kan ik ervan profiteren? Simpel gezegd is het een totaal oplossing in de vorm van een ERP systeem. Wanneer je dit systeem installeert, dan heb je met één klap alle essentiële bedrijfsfuncties makkelijker gemaakt. Dankzij het systeem worden processen op diverse afdelingen namelijk gestroomlijnd. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop, maar ook de inkoop. Daarnaast profiteert ook de planning, productie, financiën en logistieke afdeling van dit systeem. 

Hoe werkt het dan?

Om je niet te vervelen met een hoop technische praat, zal ik niet te veel in detail treden om antwoord te geven op deze vraag. Wat ik je wel kan vertellen, is dat dankzij SAP Business One alle belangrijke informatie direct en centraal wordt opgeslagen. Hierdoor creëer je dus ook meer inzicht binnen het bedrijf. Hoe het verder in zijn werking gaat, is doorgaans afhankelijk van de verkopende partij en welk pakket je hebt aangeschaft. Bij de betere bedrijven kun je namelijk het systeem compleet naar jouw smaak inrichten. Hierdoor creëer je moeiteloos de beste gebruikerservaring voor iedereen binnen het bedrijf.

Een vorm van digitalisering

Eigenlijk moet je dit programma zien als een manier waarop je eenvoudig het bedrijf kunt digitaliseren. Met SAP Business One maak je dus eigenlijk jouw bedrijf ‘slimmer’. Je haalt namelijk een programma in huis waarmee je kunt analyseren, overzicht kunt bewaren en inzicht krijgt in de huidige situatie. Op de lange termijn kun je dankzij het systeem beter inspelen op de vraag en aanbod. Er zijn zelfs systemen verkrijgbaar die uitgerust zijn met kunstmatige intelligentie zodat ze beter kunnen inspelen op de markt. Samengevat: SAP Business One is simpelweg een online systeem dat ieder bedrijf slim maakt!

Door Redactie