Rijden

De E achter B rijbewijs regels zijn dat als de aanhanger incl. laadvermogen meer wegen dan de massa van je voertuig en de totale massa combinatie mag niet meer zijn dan 3500 kilogram. Als je het E achter B rijbewijs hebt ben je dus niet beperkt en mag je met elk gewicht van de aanhangwagen trekken. Osseforth Opleidingen Limburg biedt diverse mogelijkheden voor het behalen van het aanhangerrijbewijs. Je kunt een proefles volgen en daarna vervolglessen vanaf Elsloo, Maastricht en Heerlen. Ook hebben ze een nieuwe startlocatie in Venlo. Als je interesse hebt in het rijden met de aanhanger? Schrijf je dan in voor de proefles van 90 minuten!

Wanneer heb je E achter B nodig? 

Leren rijden

Je hebt een BE rijbewijs nodig als de aanhanger incl. laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het voertuig. Er zijn wel uitzonderingen!

Met de ledige massa van het voertuig wordt het gewicht van de auto zonder de passagiers en lading bedoeld. Op de website van Osseforth Opleidingen Limburg kun je de ledige massa van jouw voertuig opzoeken in het kentekenbewijs deel 1

De overige bijzonderheden zijn:

  • Let op de technische mogelijkheden van het trekkende voertuig, of te wel de maximale trekhaaklast. Deze belasting staat vermeld op het kentekenbewijs.
  • Ook mag het voertuig niet meer dan 3500 kilo wegen want anders heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig.

Osseforth Opleidingen Limburg

Rijden

Osseforth is opgericht in 1977 als autorijschool. Door de jaren heen zijn ze sterk gegroeid qua soorten opleidingen, kwaliteit & leerlingen. In de jaren 80 waren ze marktleider op het gebied van snelcursussen en in de jaren 90 werden er meerdere overige categorieën toegevoegd. Momenteel geven ze lessen in Roermond, Sittard Maastricht, Heerlen, Weert, Venlo en Vaals. Wil je meer weten over Osseforth of de E achter B rijbewijs? Kijk dan op de website voor meer!

Door admin