Waar dromen jullie van om naar toe te reizen? Willen jullie heerlijk naar de zon om vervolgens een aantal dagen niks te hoeven doen? Of willen jullie juist een actieve vakantie beleven? Wij weten het wel, wij zijn namelijk al een aantal jaar aan het sparen voor een rondreis Bali. Heel veel vrienden van ons zijn namelijk al op Bali geweest en hebben ons erg enthousiast gemaakt. Tenminste, op de meeste punten hebben zij ons erg enthousiast gemaakt.

Geen backpack vakantie of hostel bezoek

Wij zijn geen types die wekenlang met een grote rugtas op ons rug te jungle bezoeken. Nee, wij zijn wat dat betreft wel echt gewend aan luxe. Wij vinden het wel erg leuk om de natuur te ontdekken, wilde dieren te kunnen spotten en te genieten van de bevolking wanneer we door een stadje of dorp lopen. Toch stellen wij hoge eisen als het gaat om ons hotels en restaurants. Je kunt ervoor kiezen om een rondreis Bali te beleven als hoe de bevolking daar leeft maar dit lijkt ons helemaal niks. We willen wel kunnen genieten van het land zelf, dus besloten wij op zoek te gaan naar een luxere rondreis Bali. Gelukkig zijn wij niet de enige die hier zo tegen aan kijken, vele reis bureaus staan voor je klaar om een luxe rondreis uit te stippelen. Je kunt zelf aangeven wat je juist wel of niet wilt zien en wat de minimale eisen zijn van je hotels en eventueel restaurants. Je kunt je privé reisleider afhuren of je gaat met een kleine groep het eiland ontdekken. Er is echt zo veel mogelijk. We hebben avonden nagedacht over wat wij graag wilde zien, hierbij vroegen we uiteindelijk ook hulp aan het reisbureau. Wij wisten wel van de andere stellen een paar mooie plekken maar echt niet genoeg om 3 a 4 weken vol te plannen. Dat konden zij wel gemakkelijk bedenken.

Wat wij niet wilde missen op Bali

We gaven uiteindelijk aan bij het reisbureau dat zij voor ons de rondreis Bali mochten uitstippelen. We gaven aan aantal hotels door die wij op internet hadden gevonden en die wij graag wilde bezoeken. We gaven aan dat we graag de tempels wilde bezoeken maar ook het culturele stadje Lovina. We wilde langs de rijstvelden lopen en we wilde zo dicht mogelijk bij de vulkaan komen zonder hele lange wandelroutes. Het reisbureau stelde zeer netjes een rondreis samen binnen het budget wat wij aangaven. Uiteindelijk vliegen we volgende maand naar het mooie Bali toe.

Door Redactie