stedentrip Athene

Je kent het vast wel. Aan het begin van het jaar stel je allemaal goede voornemens voor jezelf op. Wat kilo’s afvallen, een nieuwe hobby oppakken en die droomvakantie dan toch eindelijk boeken. Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen: doorgaans komt er niets terecht van die plannen. Je wordt niet kilo’s lichter, maar juist zwaarder. Die nieuwe hobby bleek totaal niet jouw ding te zijn en die vakantie? Helaas moest die plaats maken voor een nieuwe wasmachine, aangezien dat oude ding stuk ging. Het leven gebeurt nou eenmaal, ongeacht de plannen die jij hebt opgesteld. Daarom kun je soms maar beter gewoon het initiatief pakken en het gewoon doen! Zo heb ik mijn vakantie Kos omgeruild voor een stedentrip Athene. Waarom? Dat ga ik je uitleggen. 

Weinig vakantiedagen

Begin dit jaar heb ik een huis gekocht. Hierdoor zijn een groot aantal van mijn vakantiedagen opgegaan aan het verbouwen. Toen de zomer eindelijk daar was, had ik nog maar een dag of 8 om vrij te nemen. Aangezien ik graag rond kerst en de jaarwisseling vrij heb, bleef er niet veel meer over. Ik kon dus simpelweg niet voor een lange periode op vakantie. Een aantal weken genieten op het Griekse eiland was weer een hoopvolle droom voor volgend jaar geworden. Dat was echter niet de enige reden waarom ik mijn vakantie Kos omgeruild heb voor een stedentrip Athene. 

Een beperkt budget

Mijn andere boosdoener waren mijn financiën. Ik weet niet of je ooit iets van vastgoed gekocht heb, maar het is niet gratis. Hierdoor was er een aardig gat geslagen in mijn spaargeld. De verbouwing en het aanschaffen van een nieuwe keuken maakten het resterende bedrag alleen nog maar kleiner. Ik had met andere woorden een aanzienlijk beperkt budget. De achterliggende gedachte van een vakantie naar Kos was dat ik dan heerlijk kan ontspannen op zo’n luxe resort. Dat ging dus om budgettechnische redenen al niet meer door. Uit betrouwbare bronnen had ik echter vernomen dat je een stedentrip zelf zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Hierdoor was een stedentrip ineens een optie om er toch nog even tussenuit te gaan. 

Heerlijk genieten in Athene

Geen moment heb ik spijt gehad van mijn uiteindelijke beslissing. Mijn partner en ik waren vooral blij om even de bouwput dat we ons huis noemen achter ons te laten. Hierdoor was een stedentrip Athene eigenlijk perfect voor ons. We hebben uiteindelijk onze dagen in de stad gespendeerd door te slenteren, heerlijke lekkernijen te eten en bezienswaardigheden te bezoeken. Athene is zo’n stad waarvan je zeker weet dat je een leuke tijd zult hebben. Daarom kan ik iedereen een stedentrip Athene aanraden! 

Door Redactie